2024. szeptember 11-én, a 42. Honti Kulturális Napok keretein belül, a városháza dísztermében átadták Ipolyság Város Díjait és Ipolyság Város Polgármesterének Díját, amelyekkel elismerik a város azon polgárait, akik kimagaslót alkottak, tettek a városért.

„A világ, amelyben élünk, folyamatosan emlékeztet bennünket arra, hogy sok mindenért hálásak lehetünk. Ez az ünnepélyes alkalom arra ad lehetőséget, hogy kifejezzük hálánkat azoknak a kivételes személyeknek, akik már bizonyították lokálpatriotizmusukat. Önmaguk és családjuk mellett, a közösségért, Ipolyágért is dolgoztak és dolgoznak. Képviselik városunkat, láthatóvá teszik Szlovákiában és külföldön.  Ők a közösségünk nélkülözhetetlen részei. A kitüntetés tisztelgés embertől az ember felé, és jutalom egy átlagon felüli emberi teljesítményért, gondolatért, ötletért, projektért, eredményért és erőfeszítésért. Meggyőződésem, hogy a mai kitüntetettek nagyban hozzájárultak városunk fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez”

– fogalmazott Zachar Pál polgármester, az ünnepélyes képviselő-testületi ülés nyitóbeszédében.

A képviselő-testület Ipolyság Város Díját azon egyéneknek, vagy csoportoknak adományozza, akik nagyban hozzájárultak Ipolyság fejlesztéséhez, hírnevének öregbítéséhez, a város méltó képviseletéhez a tudomány, az oktatás, a kultúra, a művészet vagy a sport terén. Az ünnepségen Ipolyság Város Díjával három személyt is kitüntettek.

Díjat vehetett át Solmoši Márta, az Ipolysági Városi Könyvtár egykori vezetője, Ipolyság kulturális életének fejlődése, és a közösségfejlesztés terén végzett áldozatos munkájáért, valamint a testvérvárosi kulturális együttműködés terén elért eredményeiért.

Ipolyság város képviselő-testülete díjat adományozott Kapusta Krisztinának, a Honti Múzeum munkatársának, Ipolyság műemlékeinek helyreállítása, azok gondozása és népszerűsítése terén szerzett érdemeiért.

Kitüntették továbbá Pleva János makettkészítőt, a Város a városban állandó tárlat megálmodóját, Ipolyság érdekében kifejtett önkéntes tevékenységéért, és a város népszerűsítése terén szerzett érdemeiért.

Ipolyság Város Polgármesterének Díját Majoroš Magdolna, az Ipolysági Városi Könyvtár munkatársa vehette át, a sokéves aktív és sokrétű könyvtárosi tevékenységéért, és a közművelődés terén szerzett érdemeiért.

A díjakat Zachar Pár polgármester, Nagy Tímea alpolgármester asszony és Kapusník Csaba képviselő adták át. A díjátadó ünnepséget az Ipolysági Művészeti Alapiskola pedagógusainak igényes műsora színesítette.

Az ünnepélyes képviselő-testületi ülés és a díjátadó ünnepség zárásaként a meghívott vendégek megvendégelésére került sor.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!



Fotók: Ipolyság város Facebook-oldala/Jozef Krištof

Hozzászólok

Támogass minket!

Támogasd Te is a Garam és az Ipoly mente lapját, a Reflex24-et, hogy a következő hónapokban is eredményesen működhessen tovább a portálunk és a havilapunk!

Támogatom a REflex24-et!
Olvasta már?
2024.09.16.

Városi kitüntetések ünnepélyes átadása Ipolyságon

2024. szeptember 11-én, a 42. Honti Kulturális Napok keretein belül, a városháza dísztermében átadták Ipolyság Város Díjait és…

2024.09.16.

“István királyt itt van velünk, magunkban hordozzuk” – így zajlott a VIII. Szent István Napok Ipolyságon

2024. augusztus 19. és 20. között került megrendezésre a VIII. Szent István Napok Ipolyságon. A rendezvény közéleti kerekasztal-beszélgetéssel…

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális REflex lapszámot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kérem várjon...

Köszönjük a feliratkozást!

Ipolyság Szlovákia
Legolvasottabb